Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Světová kuchyně

Polská Polská kuchyně

Všechny recepty

Polská polévka žurek Polévky

Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný zákvas smícháme 50 g žitné mouky s 200 ml vlažné vody, přidáme bobkový list a pár kuliček nového koření. Necháme kvasit při pokojové teplotě.  Uzené maso a klobásu nakrájíme. Na troše…

Těstoviny se zelím a houbami Hlavní jídla

Těstoviny se zelím a houbami

V hlubší pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm rozpustit kousek másla a na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a na menší kousky nakrájené houby a necháme, až pustí vodu. Přisypeme všechno koření a také osolíme a opepříme. K houbám zamícháme propláchnuté a okapané zelí a…

Pirohy se zelím a houbami Hlavní jídla

Pirohy se zelím a houbami

Houby namočíme min. na 1 hodinu do studené vody a propláchneme. Houby uvaříme v osolené vodě 15 minut, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a nakrájíme nadrobno. Na troše oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, bobkový list a nové koření, povaříme doměkkaa…

Žurek Polévky

Žurek

Příprava zákvasu: Žitnou mouku nasypeme do vyšší skleněné nádoby, např. zavařovací sklenice. Přidáme teplou vodu, kousek kůrky starého chleba a na plátky nakrájený česnek. Přikryjeme dvěma utěrkami a postavíme na teplé místo, kde zákvas necháme 4 dny.  Houby necháme namočené asi 1 hodinu ve…

Bigoš Hlavní jídla

Bigoš

Houby necháme namočit 1 hodinu předem. Maso, slaninu, cibuli a klobásku nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme sádlo, necháme vyškvařit slaninu, zprudka na ní orestujeme maso, přidáme klobásku a cibuli a společně ještě chvíli orestujeme. Dále přidáme všechno koření, promícháme, přimícháme…

Tip na recept

Holubce

Holubce

Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme polovinu nastrouhané mrkve, společně asi 2 minuty orestujeme a necháme vychladnout.…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Špenát z kopřiv

Přílohy: Špenát z kopřiv

Omyté kopřivy spaříme v horké vodě. Po okapání nasekáme na jemno. Na sádle osmahneme nakrájenou na kostičky cibuli…

Noky do polévky

Polévky: Noky do polévky

Trochu mléka utřeme se solí a vejcem. Postupně budeme přidávat mléko a mouku, nakonec nadrobno nakrájenou…

Rebarborová buchta

Dezerty: Rebarborová buchta

Rebarborový stonek zbavíme horních listů a spodní tvrdé části, celý stonek oloupeme. Připravenou rebarboru…