Bulgur se zeleninou
Ingredience
- bulgur: 250 g
- menší rajčata: 2 ks
- okurek: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- Feta sýr: 100 g
- bazalka
- petrželka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bulgur uvaříme dle návodu na obalu. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme (tento krok můžeme vynechat). Rajčata, okurek a cibulku nakrájíme na menší kousky, bazalku a petrželku nadrobno, sýr rozdrobíme. Smícháme vše dohromady, zakápneme trochou olivového oleje a citronové šťávy, podle chuti osolíme a opepříme.
Bulgur se zeleninou podáváme vychlazený nebo jej můžeme zapéct na 220 °C asi 10 - 15 minut.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Bulgur uvaříme podle návodu (buď vaříme asi 15 minut na mírném stupni nebo zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a držíme 30 minut v teple). Můžeme ho lehce osolit. Cibuli nakrájíme a necháme v pánvi na…
Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku se špetkou soli. Mícháme po dobu, než se začne těsto odlepovat od stěn hrnce. Stáhneme z tepla…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Možná jsem vídala auru i dříve, ale chvíle, kdy jsem si uvědomila, že to co vidím je aura, u mne nastala někdy...
chtělo by to nějakej plánek,nákres nebo něco,jinak je to k ničemu,prý krok za krokem
Člověk, který všechno dělá ve spěchu, si vlastně neumí vychutnat život. Je dobré se plně soustředit na to, co ...
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Osušené kapří filety osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a…
Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky…
Krůtí prsa pokrájíme na nudličky a osolíme. Všechnu zeleninu očitíme a nakrájíme na tenké plátky. Rýžové nudle…
Krůtí prsa nakrojíme a rozklepeme do obdélníku tak, aby maso mělo stejnou tloušťku po celé ploše. Z obou stran…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.