![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Broskvová marmeláda](/img/clanky/fb1d35432af66982169e30c9c549cc43/broskvova-marmelada.jpg)
Broskvová marmeláda
Ingredience
- zralé broskve: 1 kg
- cukr krystal: 400 g
- citrónová šťáva: 100 ml
- 10 g citrusový pektin: 10 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Broskvová marmeláda - recept
Broskve očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme ho hrnce a zalijeme citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a přidáme 10 g citrusového pektinu, který jsme si smíchali s vrchovatou lžící cukru. Důkladně zamícháme a po chvíli přidáme zbývající cukr. Povaříme asi 10 minut a ovoce dvakrát prošťouchneme mačkadlem na brambory. Broskvová marmeláda se ještě horká plní do sterilizovaných sklenic.
Pro jistotu se broskvová marmeláda může ještě zavařit při 80 °C 20 minut. Sklenice skladujeme v suchu a chladu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.