Pečená jablka
Ingredience
- změklé máslo cca 43 g
- hnědý cukr cca 50 g
- mletá skořice ½ KL
- mletý muškátový oříšek 1/8 KL
- bezlepkové ovesné vločky cca 21 g
- velká jablka 4 ks (opláchnutá a osušená)
- teplá voda (na pečení) cca 180 ml
- dle preferencí 2 PL rozinek, sušených brusinek nebo nasekaných ořechů
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na pečená jablka
Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 190 °C. Poté pomocí kuchyňského mixéru spojte měkké máslo, hnědý cukr, mletou skořici a muškátový oříšek. Výslednou směs vyjměte a dejte do misky – můžete přimíchat dle preferencí i nasekané oříšky, rozinky nebo brusinky. Nyní si k ruce vezměte jablka a vyřízněte jádřinec. Zbylá semínka lze vyjmout lžící – dno byste u jablka měli zachovat (vznikne tak jakási přírodní miska). Do jablek pak navrstvěte až po okraj máslovou směs. Jablka poté vyskládejte na plech s pečícím papírem, podlijte teplou vodou a pečte v troubě asi 40 minut do měkka. Hotový dezert je zcela bezlepkový, a tak si jej mohou dopřát i lidé s celiakií. Podávat jej lze třeba se šlehačkou, karamelovou polevou a zmrzlinou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.