Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený candát se zeleninou Hlavní jídla
06. 02. 2018 Přečteno: 15224x

Pečený candát se zeleninou

Ingredience
- +
  • filety z candáta: 400  g
  • mladá cuketa: 1 ks
  • lilek: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks 
  • rajčata: 2 ks 
  • stroužky česneku: 2 ks 
  • rajčatové pyré: 3 PL
  • tymián 
  • sůl 
  • mletý pepř 
  • limetka
  • petrželka 
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pečený candát – recept

Candáta několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme ve vroucí vodě (stačí okolo 20 až 30 vteřin), ihned zchladíme a oloupeme. Česnek nakrájíme na jemné plátky, lilek a cibuli na kostičky a cuketu na kolečka.

Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli, cuketu a lilek. Přidáme rajčatové pyré, česnek, petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým tymiánem. Rajčata zbavíme dužiny a nakrájíme k hotové zelenině. 

Candáta dáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme pomazali trochou olivového oleje. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dozlatova. Na talíři rybu pokapeme limetkovou šťávou.

Pečený candát se zeleninou je výborné a zdravé jídlo vhodné i pro redukční dietu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 55 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

grilovany-candat-s-grilovanou-zeleninou.jpg Hlavní jídla

Grilovaný candát s grilovanou zeleninou

Omyté a osušené filety několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neporušili maso, osolíme a opepříme. Smícháme bílé víno, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájený rozmarýn. Do této marinády…

candat-na-masle.jpg Hlavní jídla

Candát na másle

Candáta očistíme, na kůži několikrát nařízneme a do vzniklých otvorů vložíme na plátky nakrájené máslo. Candáta posypeme kmínem, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč vyložíme pečícím…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Avokádové guacamole

Pomazánky: Avokádové guacamole

Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a rozmačkáme vidličkou. Rajčata a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.…

Borůvkový džem

Ostatní: Borůvkový džem

Borůvky si očistíme a vložíme do hrnce, kam ihned přilijeme citrónovou šťávu. Borůvky krátce povaříme a až směs…

Polévka z pečeného celeru

Polévky: Polévka z pečeného celeru

Oloupaný celer nakrájíme na menší kostky, v míse smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a rozprostřeme na…

Cizrnová polévka se zeleninou

Polévky: Cizrnová polévka se zeleninou

Brambory nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na plátky, cibuli, česnek a petrželku nadrobno. Rajčata nařízneme do…