Diskuse: Nové BF boty

Přidat nový příspěvek
  • Radka

09:26 30. 10. 2024 0
    Ahoj všem! 😊 Ráda bych se zeptala na vaše tipy na nové barefoot boty pro děti. Začínám teď víc řešit, aby měly děti boty, které jim pomáhají správně se vyvíjet, ale nejsem si jistá, podle čeho vybrat tu nejlepší značku. Na co si dát pozor u dětských BF bot – a máte nějaké zkušenosti s konkrétními modely nebo značkami, které dětem vyhovují? Uvítám hlavně doporučení, která se dobře nosí jak do města, tak třeba na výlety, aby byly pohodlné a zároveň odolné. Díky moc za vaše rady a zkušenosti!
    • Iris

19:14 2. 11. 2024 0
      Co se týká barefoot bot pro děti, tak bych určitě doporučila vybírat hlavně podle šířky chodidla a tvaru špičky – je důležité, aby dětem boty nikde netlačily a nechaly prstům dost prostoru na pohyb. Podrážka by měla být tenká a ohebná, aby děti dobře cítily terén a mohly přirozeně reagovat na každý krok. Pokud chceš prozkoumat dobrou nabídku, zkus se podívat na stránky detskaobuvzirafa.cz – tam najdeš hodně značek a taky ti poradí, jak vybrat podle typu chodidla nebo příležitosti :)
  • Míša

12:05 17. 8. 2024 0
    Ahoj, přechod na BF je hrozně individuální. Já jsem roky nosila nízké boty s tenkou podrážkou a chodila hodně bosa, takže jsem prostě jen najednou měla ideální boty. Připadala jsem si mladší, lehčí a míň unavená. Někdo se potřebuje naučit znovu správně chodit, pak mu chvíli trvá, než si zvykne, někomu vyhovují zpočátku kompromisní boty. Dcera nemůže v BF s tenkou plotnou chodit delší trasy se zátěží (batoh, dítě). Určitě je dobré koupit první boty s pocitem, že jsou trochu "velké" - širší a delší, než jsme zvyklí. Noha začne pracovat a potřebuje místo. Jen drobné varování - během krátké doby mi všechny boty byly k ničemu, protože mi v žádných nebylo dost pohodlně :D Na oplátku mi stačí na období jedny-dvoje kvalitní na několik let. Značku bych vybírala hlavně podle tvaru nohy, s dcerou nosíme každá jiné značky.
  • Denyianka

14:14 26. 7. 2024 0
    Ahoj, zkusím ti popsat svoji zkušenost :) Přechod na barefoot obuv byl pro mě velmi pozitivní. Největší změnou bylo, že jsem si více uvědomovala každý krok a cítila větší stabilitu. První dny jsem cítila mírnou únavu svalů, ale to rychle odeznělo :) Nicméně osobně hodnotí přechod na BF jako spíše náročnější. Celý život jsem nosila normální obuv a ten rozdíl opravdu je... Osobně doporučuji model Saltic Fura od barefoot saltic :) Jsou pohodlné a vhodné jak pro začátečníky, tak pro pokročilé :)
  • AmálkaAmal

21:15 16. 7. 2024 0
    Ahojky, mám dotaz... Ráda bych udělala něco pro svoje zdraví. Teda spíše pro zdraví mých nohou... A tak jsem si řekla, že bych zkusila přejít na barefoot. A tak bych se vás ráda zeptala na vaše zkušenosti. Jaký je rozdíl v pohodlí a zdraví oproti klasickým botám? Doporučujete nějaké konkrétní značky nebo modely pro začátečníky? A co se týče velikosti – měli jste problém s výběrem správné velikosti?