Diskuse: Darování vajíček

Přidat nový příspěvek
  • Andynka

20:50 3. 9. 2024 -1
    Ahojky :) mám dotaz ohledně darování vajíček. Zvažuji tento krok a ráda bych se dozvěděla, jaké jsou obecné podmínky pro darování vajíček a co všechno je potřeba splnit. Také mě zajímá, podle čeho bych si měla vybrat kliniku, abych měla jistotu, že poskytne kvalitní služby a odbornou péči.
    • Dudunka

21:26 18. 9. 2024 -1
      Ahojky :) Za mě darování je skvělý způsob, jak pomoci mnoha párům, které se snaží o miminko. Já jsem přesně kvůli tomu darovat šla :) Co se týče podmínek, tak asi jen obecně... Měla bys být ve věku 18–35 let, zdravá a bez genetických či dědičných onemocnění. Ale před samotným darováním stejně projdeš důkladnou lékařskou prohlídkou, genetickými testy a hormonální stimulací. Je dobré se na to předem připravit i psychicky, protože celý proces může trvat několik týdnů :) Ale jako pohoda :) Co se týče výběru kliniky, doporučila bych se zaměřit na její pověst, recenze od ostatních dárkyň a kvalitu odborné péče. Skvělou volbou je například IVF klinika Zlín. Já jsem tam byla a nemůžu si péči vynachválit. Doktoři i sestřičky jsou super :) Jo a průběh darování ti podrobně vysvětlí, takže o všem víš 😊
      • Andynka

19:33 24. 9. 2024 -1
        No, tak to je přesně to, co jsem potřebovala vědět :) Info a zkušenosti od někoho, kdo už darovat byl. O té klinice jsem už slyšela, koukala jsem se na ni, když jsem hledala, kam bych mohla zajít. No, nicméně... Mohla bych mi prosím ještě říct, zda je ten odběr bolestivý? A jak dlouho se pak na klinice leží?
        • Lenka

18:55 13. 10. 2024 -1
          Ahojky, já teda taky můžu moc doporučit kliniku ve Zlíně, byla jsem tam darovat dokonce už dvakrát, jsem takový stálý zákazník :-D ten samotný odběr vůbec nebolí, protože se provádí v narkóze. Potom akorát může trochu pobolívat podbřišek jako při menstruaci a taky záleží, jak snášíš anestezii, jak ti bude po ní. Na klinice si tě nechají jen dokud nevyprchá účinek anestezie a než se z toho zbráboráš a budeš schopná odejít domů, je to otázka hodin, určitě ne přes noc nebo tak.
          • Dada

20:17 16. 10. 2024 -1
            Ahojky, Odborný personál příjemný, že ? Jaké testy se musí podstoupit a jaká je dlouhá čekací doba ? Je to anonymní ? Pro dárkyně finanční ohodnocení ? ? ? Děkují, za informace.-)
            • Lenka

21:25 29. 10. 2024 0
              Ahoj, lékaři i celkově personál je tam úžasný. Všichni se tam ke mně chovali moc hezky a cítila jsem se tam příjemně, což se asi shodneme, že je pro ženu při takovém zákroku důležité. Darování je samozřejmě anonymní, čekací doba není dlouhá, vždycky se s objednáním snaží vyjít vstříc :-) Při první návštěvě se odebírá krev, která se pošle na hormonální a genetické vyšetření a podle výsledků se pak rozhodne, zda jsi vhodná dárkyně a co dál. Dostala jsem v tom Zlíně 33 000 Kč za odběr. Kdyby tě ještě něco zajímalo, tak doporučuju kontaktovat přímo kliniku, rádi ti odpoví na všechno, co budeš potřebovat vědět.