Diskuse: Cuketová polévka - jaká je vaše nejoblíbenější?
-
Nina Margitová
Poslední dobou jsem si oblíbila hlavně krémové cuketové polévky. To znamená, že tyčový mixér je u nás pro úpravu cuket neustále v pohotovosti. Výhodou této cuketové polévky je, že se při troše šikovnosti dá i zamrazit. Vím, není to ideální, ale při tak obrovské sklizni, jako každoročně míváme my, je i mrazení polévky z cukety jedna z variant. Pár týdnů po skončení cuketové sezóny vždy přijde vhod - je to podobné, jako po vánocích s rybí polévkou :D -
Petra, co ráda vaří
Cuketová polévka se smetanou je skvělý nápad, díky, určitě vyzkouším! Hned, jak dozrají první cukety, už jim moc nezbývá. -
Redakce
Milá Petro, můžete se inspirovat našimi recepty z cukety zde: https://www.spektrumzdravi.cz/recepty-z-cukety-ktere-mate-radi, cuketová polévka s rajčaty podle našeho receptu je také skvělá :-). Redakce Spektra Zdraví -
Petra, co ráda vaří
Ahoj všichni, ráda bych se zeptala, jaká je vaše nejoblíbenější cuketová polévka. Vím, že je to zrovna takové jídlo, které buď někdo miluje nebo nenávidí, ale máme prostě doma opět založeno na VELMI slušnou úrodu cuket (ve skleníku i klasicky venku), a tak už dopředu přemýšlím, jak jednotlivé cukety zpracuju a jako vždy určitě přijde několikrát za sezónu řada taky na cuketovou polévku. První kousky budou "hotové" snad už během týdne a pak to bude cuketa za cuketou. Většinou dělám cuketovou polévku tak, že jednoduše ve velkém hrnci orestuju na kousky nakrájenou (samozřejmě oloupanou) cuketu, většinou cibuli a později taky česnek, vše lehce opeču tak nějak od oka, zaliju vodou nebo, když se zadaří, zeleninovým vývarem. Chvíli povařím, osolím, opepřím, rozmixuju tyčovým mixérem a "základní" cuketová polévka je na světě. Podle toho, jakou mám náladu, různě zahušťuji například nastrouhanou bramborou, přidávám sýr a hlavně nejrůznější bylinky. Trochu mi ale dochází inspirace, tak jsem se chtěla zeptat, jak děláte cuketovou polévku vy? Cukety jsou u nás prostě závislost.