Pekárna Ipema, s.r.o.: kvalitní pečivo s tradiční výrobou

Pečivo, které má nejen skvělou chuť, ale také kvalitu. To je základním mottem pekárny Ipema, s.r.o. Pro své ruční zpracování, domácí kvásek a přírodní suroviny bez chemie si dokonce vysloužila řadu ocenění. Pekárna používá výhradně české obiloviny a do pečiva nedává žádné umělé látky. Část z produktů je dokonce v Bio kvalitě. Právě původ surovin, tradiční postupy a ruční výroba dělají z této pekárny jedinečné místo, kde jde špičková kvalita ruku v ruce s důrazem na zdravé stravování.

Pekárna s domácím kváskem

Výborné pečivo začíná u kvalitních surovin. Ty pekárna Ipema vybírá obzvlášť pečlivě. Kvásek, který je pro výrobu kvasového pečiva nezbytný, si sama vyrábí z žitné mouky a vody. Čerstvost mouky zajišťuje pekárna tím, že si jí sama mele. Právě kvásek dává pečivu onu příjemnou vůni. Kvalita surovin zajišťuje pečivu delší čerstvost a řadí je mezi zdravou stravu. Pro výrobu toho nejlepšího pečiva je nutný i čas, některá těsta zde dozrávají až dva dny. Za výrobou pečiva tak stojí kus tvrdé práce. Na tradiční ruční výrobu se může podívat každý zájemce, pekárna sdílí i videa ze zákulisí.

Speciální pečivo, výrobky cukrárny i Bio produkty

Kromě žitného chleba jsou v nabídce speciality, jako je dýňový chleba, mrkvový chlebíček nebo ořechový bochník. Najdete zde také klasické pečivo, jako jsou bagety, housky a rohlíky. Zvláštností pekárny Ipema jsou zelňáky. Milovníci sladkého ocení širokou nabídku cukrárenských výrobků. Peče několik druhů dortů, kromě oblíbeného tiramisu i dort kubánský nebo stracciatela. Nabízí čajové pečivo, cukroví i sušenky. Důležité jsou i bio výrobky. Najdete zde hned čtyři druhy bio chleba a několik druhů bio baleného pečiva. Produkty si v pekárně koupíte od pondělí do pátku od šesti hodin ráno do pěti hodin večer. V sobotu pak od sedmi hodin ráno do jedenácti hodin dopoledne. Pečivo pekárna také distribuuje po Jihočeském kraji

Kaplice: domov pekárny, co podporuje místní dodavatele

Pekárna Ipema si zakládá na používání regionálních surovin a snaží se co nejvíce podporovat místní dodavatele. Odebírá suroviny také z místních ekologických farem. Na svém domově, Kaplicích, které se nachází v Jihočeském kraji, jí totiž záleží. Proto dává také důraz na postupy šetrné k životnímu prostředí

Baxant, spol. s r.o.: řeznictví pro malé i velké provozy

Štěpánská 540/7, 120 00 Praha
+420 603 898 252
Společnost BAXANT se zabývá bourárenskou činností. Poskytuje profesionální řeznické práce, kterých využívají masozávody, menší firmy i velké potravinářské řetězce. Řeznictví se sídlem v Praze 2 klade velký důraz na individuální přístup a řešení na míru. Ta jsou vhodná jak pro dlouhodobé zákazníky, tak pro ty, u kterých došlo k náhlému zvýšení poptávky, kterou nedokáží pokrýt vlastními silami.  Řeznictví s mnohaletou praxí Firma byla založena v roce 2001 panem Janem Baxantem. Již od samého počátku se společnost věnovala bourárenské činnosti. Díky spokojenosti klientů se firma rozrostla z původních 3 zaměstnanců na 90 pracovníků, kteří provádí kvalifikované řeznické práce v moderně vybavených prostorách v Praze 2. Více než 15 let zkušeností v řeznictví využívá firma jak při každodenním zpracování masa, tak při poskytování poradenských služeb a konzultací.  Kvalifikované řeznické práce BAXANT, spol. s r.o. zaměstnává řadu zkušených řezníků, kteří se stále pohybují v nejmodernějších masozávodech na zpracování masa. O kvalitě poskytovaných služeb svědčí i řada dlouhodobých kontraktů se širokým spektrem masozpracujících firem. Při využití služeb řeznictví zvýšíte výtěžnost a zbavíte se i starostí o vlastní zaměstnance. Personál je zdravotně způsobilý a proškolený v oblasti BOZP a hygieny.  Poradenská činnost Řeznictví se sídlem v Praze 2 má se zpracováním a bouráním masa velké úspěchy. Své zkušenosti a znalosti předá svým klientům v rámci poradenské činnosti. Firma nabízí poradenskou činnost v oblasti zpracování masa jatečních zvířat. Na základě svých zkušeností provede kompletní audit vaší bourárny a navrhne účinná opatření k zefektivnění výroby.

Řeznictví a uzenářství Piteľ Olšany

Olšany 70, 789 62 Olšany
+420 736 671 131
Rádi si pochutnáte na čerstvém masu a masných výrobcích či pochoutkách? Pokud kladete velký důraz na kvalitu a čerstvost, navštivte řeznictví a uzenářství Piteľ v Olšanech u Šumperka. Řeznictví vychází z mnohaleté rodinné tradice, na kterou navazuje. Zákazníkům vychází vstříc a reaguje na jejich aktuální požadavky. Kromě tradičního poctivého masného, uzenářského a pochoutkového sortimentu nabídne například předem marinované maso připravené rovnou ke grilování. Výroba a distribuce masa a uzenin Řeznictví v Olšanech nabízí svým zákazníkům co nejširší sortiment v oblasti masa, uzenin a pochoutek. Pokud se nespokojíte s masem z neznámých chovů bez bližších znalostí o způsobu zpracování, olšanský obchod si oblíbíte. Zabývá se výrobou a distribucí masa, přičemž zpracovává maso vepřové, hovězí i kuřecí. Maso je odborně naporcované, pokud si sami chcete vybrat konkrétní kousky masa, personál vám velmi rád vyjde vstříc. V řeznictví v Olšanech naleznete také pestrý výběr domácích uzenin. Nabídku tvoří klobásy, salámy, šunky, tlačenky, prejty, jitrnice, uzená masa či jiné domácí speciality. Obzvláště v letních měsících je velký zájem o předem namarinované maso, které ihned využijete ke grilování. Odpadnou vám tak starosti s vlastním marinováním a přípravou. Řeznictví vám vyjde vstříc i při zájmu o odběr většího množství masa na oslavy, rodinné i firemní akce a jiné události. V případě potřeby zajistí masna i rozvoz masa a uzenin. Poctivé řeznictví s mnohaletou tradicí Řeznictví a uzenářství Piteľ navazuje na mnohaletou rodinnou tradici se zpracováním masa a s řeznickým řemeslem obecně. Získalo si renomé nejen v Olšanech, ale i přilehlém okolí. Lidé si místo s kvalitními potravinami za příznivou cenu vždy najdou a olšanské řeznictví je toho důkazem. O kvalitě masných výrobků i masa se přijďte sami přesvědčit. Řeznictví v Olšanech – otevírací doba Pokud si budete chtít nakoupit čerstvé maso nebo uzeniny v řeznictví v Olšanech, prodejna je vám k dispozici vždy od úterý do soboty. Provoz masny je od úterý do pátku od 8:00 do 17:00 hodin, v soboty pak od 8:00 do 10:00. Maso si tak nakoupíte na sváteční nedělní tabuli klidně i v sobotu dopoledne.

HEST Stanislava Kufnerová: výroba knedlíků, Jaroměř

Na Kameni 22, 551 01 Jaroměř
+420 490 520 557
Společnost HEST Stanislavy Kufnerové se specializuje na výrobu houskových a bramborových knedlíků. Dále vyrábí halušky, taštičky nebo sladké pokrmy. Firma sídlí v Jaroměři a zajišťuje maloobchodní i velkoobchodní prodej. Své výrobky dodává do mnoha měst v Královehradeckém kraji, například  do Náchoda, Dvora Králové nad Labem, Nového Města nad Metují, Červeného Kostelce a dalších měst. Výroba knedlíků Jaroměř Specializací firmy HEST je výroba knedlíků v Jaroměři. Připravuje klasické bramborové nebo houskové knedlíky, ale také špekové, vícezrnné či ovocné. Houskové knedlíky a další výrobky dodává do velkých stravovacích zařízení, ale prodává je i k přímé spotřebě. Knedlíky z Jaroměře se připravují podle ověřené receptury, vždy jsou čerstvé a z kvalitních surovin. Díky tomu si získaly oblibu mezi strávníky v celém Královehradeckém kraji. Zákazníci se ke knedlíkům z Jaroměře rádi vrací a doporučují je svým známým. Vyzkoušejte tradiční houskový knedlík i vy nebo ochutnejte jednu z mnoha místních specialit. Rolády, taštičky, halušky i šišky z mákem Houskové, bramborové, sladké i masové knedlíky jsou jen jedny z mnoha vyráběných produktů firmy HEST. Společnost se specializuje na přípravu jídel, které jsou určeny k následné bleskové tepelné úpravě. Výrobky jsou vždy čerstvé a poctivé, jejich příprava vám zabere jen chvilku. To ocení jak kuchaři v jídelnách, tak strávníci v domácnostech.  Ochutnejte halušky, bramborovou roládu se špenátem, bramborové taštičky nebo šišky s mákem. Firma vyrábí i vlastní speciality – Jaroměřský štrúdl s jablky, kuličky s posypem nebo Jaroměřské buchtičky.

Firma Janeček: profesionální řeznické háky na maso

Orel 236, 538 21 Orel
+420 777 888 098
V masném průmyslu je nejdůležitější hygienické zázemí pří zpracování syrového masa. Čisté háky na maso z nerezové oceli zabrání kontaminaci čerstvě poražených kusů dobytka. Zvláště velkovýrobci ocení nabídku firmy Janeček, která se věnuje prodeji, opravám a repasování závěsných zařízení pro masný průmysl. Hák na maso má ložisko zalité v rolně, což jeho životnost prodlužuje  Háky s kladkou, tzv. kočky, se nejčastěji používají na porážecích linkách, v chladírnách nebo ve skladech masa. Díky snadné manipulaci se zavěšeným masem se proces zpracování výrazně zrychlí. Do konkrétní provozovny v případě zájmu vyrobí i háky na maso na zakázku, podle parametrů namontované kolejnice. Pozinkování a použití nerezových materiálů ochrání hák na maso od rezivění a zajistí velkou odolnost. Zjistili jste při provozu, že potřebujete hák na maso vyměnit? S firmou Miroslava Janečka se domluvíte na výměně háků za nové nebo na jejich renovaci. Starý povrch se odstraní tryskáním, nově se žárově pozinkuje a v případě potřeby se vymění důležité komponenty uvnitř samotné kladky. K poskytovaným službám společnosti Janeček patří také oprava rolny, po které se háky posunují. Potřeby na domácí zabijačku Firma Janeček myslí i na řezníky, kteří provádí domácí zabijačky. Do nabízeného sortimentu proto zařadila i potřeby na zabijačky, například koše na droby, závěsné stromečky, nabíječku na jitrnice či nerezové pracovní desky. Při pořádání zabijačky se vám budou hodit také rozporky na prase nebo špejlovací jehly. Všechny komponenty se vyrábí z prvotřídních a odolných materiálů.

Netýká se přechozený vztah i vás? Poznejte známky soužití ze zvyku a zkuste znovuobjevit ztracenou jiskru!

Pro opakované komentáře s odkazy na externí webové stránky upozorňujeme, že se jedná o porušování "pravidel di...

Chov myší: Jaké myšky můžeme chovat doma?

Zdravím, mám 1 myšku darovanou hnědou větší a 2 bílé malé. Za jak dlouho vyrostou aby mě neprolezly 0,8mm drát...

Světový den chleba a pečiva: Upečte si vlastní bochník. S droždím nebo kváskový

Pekařka zdraví! Super článek, moc za něj díky. Jinak kdyby někdo chtěl zkusit péct z kvasu, tak ho ani nemusít...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...