Pečivo, které má nejen skvělou chuť, ale také kvalitu. To je základním mottem pekárny Ipema, s.r.o. Pro své ruční zpracování, domácí kvásek a přírodní suroviny bez chemie si dokonce vysloužila řadu ocenění. Pekárna používá výhradně české obiloviny a do pečiva nedává žádné umělé látky. Část z produktů je dokonce v Bio kvalitě. Právě původ surovin, tradiční postupy a ruční výroba dělají z této pekárny jedinečné místo, kde jde špičková kvalita ruku v ruce s důrazem na zdravé stravování.
Pekárna s domácím kváskem
Výborné pečivo začíná u kvalitních surovin. Ty pekárna Ipema vybírá obzvlášť pečlivě. Kvásek, který je pro výrobu kvasového pečiva nezbytný, si sama vyrábí z žitné mouky a vody. Čerstvost mouky zajišťuje pekárna tím, že si jí sama mele. Právě kvásek dává pečivu onu příjemnou vůni. Kvalita surovin zajišťuje pečivu delší čerstvost a řadí je mezi zdravou stravu. Pro výrobu toho nejlepšího pečiva je nutný i čas, některá těsta zde dozrávají až dva dny. Za výrobou pečiva tak stojí kus tvrdé práce. Na tradiční ruční výrobu se může podívat každý zájemce, pekárna sdílí i videa ze zákulisí.
Speciální pečivo, výrobky cukrárny i Bio produkty
Kromě žitného chleba jsou v nabídce speciality, jako je dýňový chleba, mrkvový chlebíček nebo ořechový bochník. Najdete zde také klasické pečivo, jako jsou bagety, housky a rohlíky. Zvláštností pekárny Ipema jsou zelňáky. Milovníci sladkého ocení širokou nabídku cukrárenských výrobků. Peče několik druhů dortů, kromě oblíbeného tiramisu i dort kubánský nebo stracciatela. Nabízí čajové pečivo, cukroví i sušenky. Důležité jsou i bio výrobky. Najdete zde hned čtyři druhy bio chleba a několik druhů bio baleného pečiva. Produkty si v pekárně koupíte od pondělí do pátku od šesti hodin ráno do pěti hodin večer. V sobotu pak od sedmi hodin ráno do jedenácti hodin dopoledne. Pečivo pekárna také distribuuje po Jihočeském kraji.
Kaplice: domov pekárny, co podporuje místní dodavatele
Pekárna Ipema si zakládá na používání regionálních surovin a snaží se co nejvíce podporovat místní dodavatele. Odebírá suroviny také z místních ekologických farem. Na svém domově, Kaplicích, které se nachází v Jihočeském kraji, jí totiž záleží. Proto dává také důraz na postupy šetrné k životnímu prostředí.
Netýká se přechozený vztah i vás? Poznejte známky soužití ze zvyku a zkuste znovuobjevit ztracenou jiskru!
Chov myší: Jaké myšky můžeme chovat doma?
Světový den chleba a pečiva: Upečte si vlastní bochník. S droždím nebo kváskový
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?