Využití dýně Hokkaido v kuchyni
Ti, kteří mají dýně spojené pouze s džemy či kompoty, se budou možná divit, jaké široké využití dýně Hokkaidó má. Z dýně se dají dělat polévky či dětské kašičky, dá se smažit, péct, zapékat, fritovat, grilovat, obalovat, přidávat do různých zeleninových směsí nebo jíst syrová. Velmi oblíbené je dýňové zelí jako lehká a jemná příloha k masu.
Dýni Hokkaidó oceníte především pro její jemnou, sladkou až jemně oříškovou chuť.
Při přípravě pokrmů dýni rozřízneme a odstraníme semínka. Ta neloupeme, dále je můžeme opražená použít stejně, jako třeba slunečnicová. Slupku na dýni Hokkaidó necháváme, neboť při přípravě změkne a navíc ukrývá největší množství vitamínů.
Skladovaná dýně sice vydrží velmi dlouho, ale uchovat ji můžete i mražením. Stačí dužinu nakrájet na kostky a zmrazit v dobře uzavřeném mikrotenovém sáčku. Rozmražená dýně se nejvíce hodí na polévku nebo dýňové pyré.
Diskuse k článku
RE : Využití dýně Hokkaido v kuchyni