Výživové hodnoty kedlubny
13. 05. 2019
Přečteno: 4725x
Kedlubna obsahuje vysoký podíl vitamínů C, B, E a K. Z vitamínů skupiny B jsou to konkrétně vitamíny B1, B2, B3 neboli niacin, B5 jiným názvem kyselina pantotenová, B7 jinak také biotin, B8, takzvaný Inositol a kyselinu listovou, tedy vitamín B9. Z minerálních látek našemu tělu nabízí vápník, selen, zinek, draslík, hořčík, mangan, fosfor, měď, síru, jód, železo a sodík. Dodá nám i velkou dávku vlákniny. Obsahuje i karoten a éterické oleje. Spoustu z těchto látek dodají také listy kedlubny. Obsahují dokonce více vitamínu C než samotné bulvy. Můžeme je použít do salátů nebo polévek a získat tak ještě větší dávku živin.
Energetická a výživová hodnota 100 g syrové kedlubny:
Energie: 26 kcal
Bílkoviny: 1 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 0,1 g
Vláknina: 2 g
Diskuse k článku
RE : Výživové hodnoty kedlubny