Skořicovník vyžaduje lehkou a výživnou půdu a dostatečný přísun vody. Skořici jak jí známe, dostaneme z prutů, které se uřezávají několik centimetrů nad zemí u 2 - 3letých rostlin. U starších rostlin je potřeba rostliny seřezávat nízko nad zemí a ponechávat 5 - 6 výhonů, které musíme udržovat v přímém růstu. Ty se po dosažení dostatečné délky seříznou a oloupou. Kůru je nejlepší sklízet 2x do roka po 2 - 3 letech. Po sklizení prutů se z nich oškrábe kůra, ta se následně nechá 12 hodin fermentovat. Oškrábe se borka tak, aby zůstala jenom tenká kůra. Tyto plátky tenké kůry se naskládají na sebe, sváží a takto připravené se suší. Že je kůra dostatečně usušená poznáme podle ohnutých okrajů. Podle síly a barvy se také určuje kvalita, nejcennější je tenká a světlá kůra, která je nejvíce aromatická, a tak i nejvíce žádaná a ceněná.
31. 08. 2017
Přečteno: 3812x
Diskuse k článku
RE : Pěstování skořicovníku