Využití brambor v kuchyni
24. 04. 2018
Přečteno: 2718x
V
kuchyni mají brambory široké využití a málokdo by si dnes představil kuchyni právě bez nich. Používají se jako příloha (bramborová kaše, hranolky, krokety, bramborové knedlíky,...), mohou se zapékat, přidávat do salátů, pomazánek, gulášů, polévek a dalších jídel.Brambory lze v kuchyni dělit dle varného typu, a to na brambory:
- Typu A - mají pevnou konzistenci a nerozváří se - vhodné do salátů, pro vaření ve slupce, jako příloha
- Typu B - mají polopevnou konzistenci, jsou polomoučné – univerzální příloha, vhodné do salátů, gulášů, polévek, k restování
- Typu C - mají měkkou konzistenci, jsou moučné a rozváří se – vhodné na přípravu kaší a těsta, na výrobu bramboráků a placek
Diskuse k článku
RE : Využití brambor v kuchyni