Využití mořských řas v kuchyni
Některé mořské řasy jsou vhodné do polévek nebo omáček, jiné se díky své struktuře hodí spíše do salátů a z jiných se zase vyrábí želatina. U nás se mořské řasy dají sehnat převážně v sušené formě. Nejznámější využití mořských řas je na výrobu sushi. Pokud si chceme tuto zdravou surovinu dopřávat častěji, můžeme ji přidávat do nejrůznějších pokrmů:
Řasa Nori: sushi, polévky, omáčky, pomazánky, saláty
Řasa Kombu: luštěniny, obiloviny, zeleninové pokrmy
Řasa Dulse: polévky, omáčky, saláty
Řasa Wakame: polévky, omáčky, luštěniny, obiloviny, pomazánky, saláty
Agar-agar: aspiky, krémy, polévky
Z mořských řas si můžeme připravit i léčivý čaj. Postačí nám 1 lžička mořských řas, nejlépe se čaj připravuje z řasy wakame. Jednu lžíci přelijeme 300 ml vroucí vody a necháme luhovat přibližně 20 minut. Scedíme a zbylou řasu můžeme přidat do dalšího pokrmu.
Diskuse k článku
RE : Využití mořských řas v kuchyni