Využití ořechů v kuchyni
31. 08. 2017
Přečteno: 1348x
<
strong>Ořechy se dají využít do mnoha různých pokrmů a nemusí být zrovna jenom sladké. Například vánoční cukroví, dorty či buchty si mnoho lidí bez ořechů, ať už vlašských, lískových či mandlí, nedovede představit, krom toho také ořechy skvěle ladí se sýrem, hruškou, mrkví, olivami či šunkou. Kombinovat je můžeme i s medem nebo smetanou.Velkou novinkou posledních let je i ořechový olej, který dodá jídlu příjemné ořechové aroma, a přitom v něm nebudeme nacházet kousky jader. Ořechový olej je velmi jemný, jemnější než olivový, proto tolik nedráždí a není tolik výrazný.
Nejznámější druhy ořechů:
- vlašské ořechy
- lískové ořechy
- mandle
- pistáciové oříšky
- kešu ořechy
- arašídy/burské oříšky
- para ořechy
- kaštany
- makadamové ořechy
- pekanové ořechy
- kolové ořechy
- kokosové ořechy
- lotosové ořechy
- piniový oříšky
- muškátový ořech
Diskuse k článku
RE : Využití ořechů v kuchyni