Jak správně uvařit zelený čaj?
13. 05. 2019
Přečteno: 1563x
- Na malý šálek připadá jedna lžička zeleného čaje.
- Voda by měla mít ideálně 80 °C. Vařící voda by mohla zlikvidovat některé z jeho prospěšných látek a zároveň by čaj ani nebyl tak chutný. Vodu tedy povaříme a necháme chvíli odstát.
- Čaj při luhování zakryjeme, aby měl co nejlepší aroma. Doba, po kterou zelený čaj necháme luhovat, závisí vždy na druhu čaje.
- Po slití nemusíme směs čaje vyhazovat. Můžeme si ji nechat pro druhé luhování, tentokrát ji zalijme teplejší vodou a necháme luhovat o něco déle.
Jak na zelený čaj z vypěstovaných čajových lístků?
Mladé lístky a pupeny usušíme a dáme na nějaký čas na temné místo. Lístky asi minutu podusíme tak, jako bychom dusili zeleninu. Poté je dáme na pečící papír na plech a vysušíme v troubě na 120 °C po dobu asi 20 minut. Při luhování můžeme přidat také sušené ovoce.
Diskuse k článku
RE : Jak správně uvařit zelený čaj?