Kysané zelí
500 g kysaného zelí
1 cibule
30 g hladké mouky
kmín
olej
cukr
sůl
pepř
Kysané zelí – postup přípravy
Nejprve kysané zelí zbavíme části jeho nálevu a trochu ho překrájíme. Dáme ho do hrnce, přidáme k němu trochu vody, kmín a cukr. Přikryjeme ho poklicí a dusíme, dokud nezměkne. Mezitím si oloupeme větší cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Na pánev si dáme olej, pořádně ho rozehřejeme a přidáme pokrájenou cibuli. Tu orestujeme krásně do zlatova, zaprášíme trochu moukou, krátce to celé zapražíme a poté odstavíme z hořáku. Až uvidíme, že je zelí měkké, přidáme k němu cibulovou jíšku a pořádně promícháme. Poté ještě kysané zelí krátce povaříme a podle chuti dokořeníme solí a pepřem.
Diskuse k článku
RE : Kysané zelí