Využití červené čočky v kuchyni
12. 10. 2017
Přečteno: 1331x
<
strong>Červená čočka je k dostání většinou loupaná, což s sebou nese mnoho výhod. Především se tak snižuje nadýmavost luštěniny, nemusí se dopředu namáčet a v kuchyni je rychle připravená. Má tu také velmi široké využití, oblíbená je především ve vegetariánské a veganské kuchyni. Používá se při zahuštění polévek, do salátů, pomazánek, vhodná je jako příloha k masu, vajíčku apod. Má neagresivní chuť, tudíž ji můžete kombinovat s celou škálou surovin – smíchat s rýží, pohankou, bulgurem i kuskusem, podusit s bílým zelím nebo připravit s kořenovou zeleninou. V Indii se z ní vaří skvělá tradiční polévka zvaná sambar.Červená čočka se vaří ve vodě do změknutí a téměř za 15 minut máte hotovo. Důležité je vyvarovat se tomu, aby se nám z ní stala kaše. Velmi zajímavá je zapečená čočka podávaná jako předkrm. Červenou čočku promícháte s olivovým olejem, přidáte sůl, pepř a utřený česnek. Vše vložíte do pekáče a pečete do křupava.
Diskuse k článku
RE : Využití červené čočky v kuchyni