Využití červené řepy v kuchyni
29. 08. 2017
Přečteno: 1037x
V
kuchyni má červená řepa mnoho různých využití – od salátů a polévek, přes pomazánky a slané buchty, až po nakládání. Mnoho lidí červenou řepu odmítá při vzpomínce na sterilovanou vařenou řepu, kterou jídávali ve školních jídelnách. Ty doby už jsou ale dávno pryč, dnes existuje spousta skvělých receptů, mezi nimiž si vybere každý gurmán. Mezi vyhledávané pochoutky patří například i carpaccio z červené řepy jako vegetariánská varianta carpaccia z hovězí svíčkové.Mezi množstvím úprav si vybere tu svou opravdu každý. Řepu můžeme jíst syrovou, vařenou, pečenou nebo smaženou. Dá se vařit ve vodě, ale i na pařáku, to trvá přibližně 45 minut. Pečení v troubě je poněkud delší, trvá asi 2 hodiny, výsledná chuť je ovšem nezapomenutelná. Za vyzkoušení stojí také salát z červené řepy s balkánským sýrem, nebo tolik známý boršč. V létě ji můžeme ogrilovat a použít jako přílohu k masu, dětem ji zase můžeme namazat na svačinu v podobě pomazánky. Její sladká chuť výborně vynikne ve spojení s krémovými sýry, vlašskými ořechy či rukolou. Červená řepa se dá také usušit, namlít a použít jako koření na obarvení pokrmů.
Diskuse k článku
RE : Využití červené řepy v kuchyni