Využití citrónu v kuchyni
29. 08. 2017
Z citrónu můžeme v kuchyni využít skoro vše – od citrónové šťávy, přes kůru až po dužinu. Pečeme z něho moučníky, dorty, přidáváme do svařeného vína čí pod maso. Díky jeho charakteristickému aroma si ho mnoho lidí oblíbilo i do omáček, polévek či marinád, které dokonale ochutí a ovoní. Určitě každý zná i klasickou citrónádu, v horkých dnech určitě osvěží voda smíchaná s trochou citrónové šťávy.
Při nachlazení se do čaje přidává plátek citrónu, nebo se do něj vymačká citrónová šťáva. Citrón čaji dodá nejen lepší chuť, ale pomáhá i při uzdravení našeho organismu.
Citrónem můžeme pokapat řízky, maso, ryby, brambory, zeleninu či mnoho dalšího. Výborná je i citrónová zmrzlina, krém či sorbet.
Diskuse k článku
RE : Využití citrónu v kuchyni