Kachní maso
Kachní maso a léčivé účinky
Bílkovinná bomba
Kachní maso obsahuje velké množství bílkovin. Pouhých 150 gramů doplní denní doporučenou dávku bílkovin pro ženy, pro muže pak 180 gramů. Řadí se tak mezi potraviny s největším podílem bílkovin, hned vedle jiných druhů kvalitních mas, luštěnin a ořechů. Tím podporuje například funkce tkáně, tvorbu kolagenu, hemoglobinu, hormonální rovnováhu a posilování organismu. Kachní maso obsahuje všechny nezbytné aminokyseliny.
Silnější imunita
Podporuje imunitní systém, urychluje hojení ran a ačkoli bychom to asi do kachního masa neřekli, pomáhá uzdravovat bolavý krk a chraptění.
Zdravé nervy
Kachní maso udržuje fyzické i psychické zdraví. Je to mimo jiné díky obsažené mědi, která je pro oboje důležitá. Kachní maso má skvělé účinky na nervový systém. Podporuje a zároveň posiluje jeho fungování. Zlepšuje přenos nervových signálů a zabraňuje poškozování nervů.
Krásné vlasy, nehty i pokožka
Obsahuje hned několik důležitých minerálů. Kachní maso je bohaté zejména na selen a zinek. Kromě podpory činnosti enzymů a buněčného metabolismu přispívají ke kvalitě nehtů a vlasů. Zvlášť vitamín B2 z kachního masa pomáhá ke zdravým, jemným vlasům. Díky kachnímu masu budeme mít silnou, zdravou a pevnou pokožku. Udržuje ji hydratovanou, pevnější a svěžejší. Také jí poskytuje ochranu před špatným počasím.
Prevence srdečních onemocnění
Tuk z kachního masa má dobrý vliv na prevenci srdečních onemocnění a nemá negativní účinky podobné ostatním tukům. To prokázal i vědecký výzkum. V přiměřených dávkách dokonce snižuje škodlivý cholesterol a naopak zvyšuje zdravý cholesterol. Kachní maso také podporuje oběhovou soustavu a cirkulaci krve. Stejně tak má dobrý vliv na nízký krevní tlak. Kachní maso zároveň slouží jako dobrá prevence anémie.
Silný antioxidant
Kachní maso je plné antioxidantů. Tím zabraňuje předčasnému stárnutí nebo některým druhům rakoviny. Chrání nás před výskytem volných radikálů.
Zvyšuje hmotnost
Pokud potřebujeme zvýšit tělesnou hmotnost, kachní maso zařaďme do našeho jídelníčku. Velkou výhodou kachního masa je, že váhu nabereme zdravě. Je to nejen díky tukům, ale také mastným kyselinám.
Lepší trávení
Kachní maso podporuje zdravý trávicí systém. Usnadňuje průchodnost střev, stejně jako vyprazdňování. Je to hlavně díky vitamínu B3, který pomáhá tlustému střevu vstřebávat uhlohydráty, bílkoviny a tuk. 100 gramů kachního masa dokonce pokryje čtvrtinu denní doporučené dávky vitamínu B3.
Výborné na svaly, kosti a zuby
Kachní maso je skvělé na funkci svalů. Sodík má vliv na svalovou hybnost, dodává svalům energii a posiluje je. Je také výborný na prevenci svalových křečí. Dostatečná dávka sodíku nás navíc zbaví svalových křečí, ať už jsou jakkoli silné. Kachní maso přispívá ke zdravým kostem a zubům. Je to hlavně díky vápníku a fosforu. Také slouží jako prevence osteoporózy.
Diskuse k článku
RE : Kachní maso