Výživové hodnoty kachního masa
18. 03. 2019
Přečteno: 3918x
Kachní maso je bohaté na bílkoviny a celou řadu vitamínů a minerálů. Obsahuje vitamín A, C, E a F, kyselinu linolovou. Z vitamínů skupiny B je to vitamín B1, B2 neboli riboflavin, B3 jinak také niacin, B5 neboli kyselina pantotenová, B6, B9 neboli kyselina listová a B12. Z minerálních látek nabízí železo, zinek, měď, mangan, selen, vápník, fosfor, hořčík, draslík a sodík. Je bohaté i na nenasycené mastné kyseliny.
Energetická a výživová hodnota 100 gramů kachního masa bez kůže:
Energie: 135 kcal
Bílkoviny: 19 g
Sacharidy: 0 g
Tuky: 11,2 g
Vláknina: 0 g
Diskuse k článku
RE : Výživové hodnoty kachního masa