Využití kachního masa v kuchyni
18. 03. 2019
Přečteno: 1750x
Jak připravit zdravé kachní maso?
Kachní maso je poměrně tučné. Abychom se co nejvíce tuku zbavili, před samotnou přípravou ho zbavme kůže a viditelné tučné části odkrojme. Při přípravě pak nepřidávejme další tuk. Ke kachnímu masu podávejme co nejzdravější přílohy a dostatek zeleniny.
Po česku i po asijsku
Kachní prsa se hodí k pečení, dušení i grilování. Na stehnech si pochutnáme, když jsou pomalu dušená ve vlastním tuku. V české kuchyni známe především pečenou kachnu na soli a na kmínu, s knedlíky a zelím. Kachna je ale také hojně používaná v asijské kuchyni, kde ji doplňují hřebíčkem, zázvorem nebo skořicí.
Diskuse k článku
RE : Využití kachního masa v kuchyni