Využití ovesných vloček v kuchyni
Ovesné vločky nemusíte nutně dávat pouze do jogurtů, müsli nebo cereálií. Použít je můžete i na zahuštění jakékoliv polévky, přidat je do kynutých či bramborových knedlíků, do sekané, karbanátků, a mnoho dalšího. Ovesná kaše je pochoutkou nejen malých dětí, posypaná kakaem, politá máslem, s kandovaným ovocem - dokonalé kombinace.
Z ovesných vloček se vyrábějí i zdravé a křupavé americké sušenky, tzv. cookies.
Záruční doba ovesných vloček je 6 týdnů. Předpokládejme, že se ovesné vločky nesní ze dne na den, musíme je tedy nějak uchovávat. Nejlépe uděláme, když je z pytlíku přesypeme do uzavíratelné nádoby a uschováme do sucha, temna a chladu. Do uzavíratelné nádoby je dáváme proto, abychom zabránili žluknutí, nebo napadení různými škůdci, jako jsou například moli, roztoči, nebo brouci.
Diskuse k článku
RE : Využití ovesných vloček v kuchyni