Využití ředkviček v kuchyni
18. 03. 2019
Ředkvičky ve studené kuchyni: Saláty, dipy a pomazánky
Ředkvičky nejčastěji konzumujeme syrové. Tak si zachovají všechny své prospěšné látky. Můžeme si je dát jen tak na svačinu anebo je přidat do salátů. Díky své charakteristické chuti skvěle doplní snad každou zeleninu. Ředkvičky upotřebíme nejen v salátech, ale i v pomazánkách a dipech.
Ředkvičky v teplé kuchyni: Smaženice a polévka
Ředkvičky najdou uplatnění i v teplé kuchyni. Podušené ředkvičky můžeme podávat jako obdobu houbové smaženice. Vynikající je i ředkvičková polévka. Tepelnou úpravou sice ředkvičky přichází o část svých prospěšných látek, o výbornou chuť ale nikoli.
Nakládané ředkvičky v octu
Ředkvičky můžeme i konzervovat nebo naložit do nálevů. Dobré jsou například v octu. V řadě zemí je běžné nechat ředkvičky v nálevech kvasit.
Diskuse k článku
RE : Využití ředkviček v kuchyni