Jahodové tvarohové knedlíky: Babiččin recept
Ingredience
- měkký tvaroh (nejlépe plnotučný v alobalu): 500 g
- dětská krupice: 4 PL
- hrubá mouka: 4 PL
- moučkový cukr: 2 PL
- vejce: 1 ks
- špetka soli
- čerstvé nebo mražené jahody: 20 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jahodové tvarohové knedlíky - recept:
Ze všech surovin uvedených výše zpracujte hladké a nelepivé těsto, to rozdělte na dvacet menších kousků, přibližně stejně velkých. Z každého kousku těsta udělejte placku a doprostřed vložte jahodu a vytvarujte pěkně kulatý knedlík. Připravené jahodové tvarohové knedlíky vkládejte do vroucí vody na pět až sedm minut. Až budou uvařené, vyplavou na povrch.
A hotové jahodové tvarohové knedlíky jsou na světě! Ochutit lze jakýmkoliv způsobem. Buď skořicí, cukrem a máslem, nebo pro čokoholiky je vhodné kakao s cukrem, místo skořice. Nechte si chutnat! Jsou opravdu báječné a jednoduché.
Až budete tyto jahodové tvarohové knedlíky dělat příště, určitě si je uděláte i do zásoby do mrazáku! Díky babičkám a jejich osvědčeným receptům můžeme zkrátka mlsat ty největší dobroty.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.