Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlepkovou mouku, jedlou sodu, bezlepkový prášek do pečiva a špetku soli...
Nejprve si předehřejte troubu na cca 200 °C. Poté do misky nasypte lněná semínka a přelijte je asi osmi lžícemi vody – nechte nabobtnat cca 10 minut. Nyní v kastrůlku rozpusťte kokosový olej společně s nasekanou hořkosladkou čokoládou, přidejte krupicový cukr, vanilkový extrakt...
V kastrolu si smíchejte krupicový cukr s kakaem, kukuřičným škrobem a solí. Poté k těmto suchým ingrediencím přilévejte mléko a zahřívejte při stálém míchání. Jakmile pudink přivedete k varu a zhoustne, sejměte jej z plotny a zašlehejte do něj máslo společně s vanilkovým extraktem...
Nejprve si předehřejte troubu na cca 165 °C. Poté do velké mísy vložte vaječné bílky a mixujte je společně s krystalovým cukrem (ten vsypávejte postupně), vanilkovým extraktem a mandlovým extraktem do tuhého sněhu...
Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 190 °C. Poté pomocí kuchyňského mixéru spojte měkké máslo, hnědý cukr, mletou skořici a muškátový oříšek. Výslednou směs vyjměte a dejte do misky – můžete přimíchat dle preferencí i nasekané oříšky, rozinky nebo brusinky...
Do mísy si vložte změklé máslo a vyšlehejte jej společně s arašídovým máslem, než vám vznikne homogenní krém. Poté přidejte i moučkový cukr, vanilkový extrakt, sůl a pokračujte v mixování. Hotové těsto rozdělte malou polévkovou lžící na asi 32 kousků, z nichž tvořte rukama kuličky (lanýže)...
Nejprve si na deset minut namočte datle do teplé vody, poté je sceďte a přepulte. Dále si k ruce vezměte kuchyňský robot a v něm rozmělněte půlky datlí, kešu oříšky a také mandle – mělo by vám vzniknout husté těsto...
Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 200 °C. Poté z nastrouhané cukety vymačkejte přebytečnou tekutinu a vložte do mísy. Zde ji smíchejte s vejci, medem, citronovou kůrou, citronovou šťávou a mandlovým extraktem. Dále také do směsi přisypte mandlovou mouku, bezlepkovou ovesnou mouku, jedlou sodu a sůl...
Nejprve si do žáruvzdorné misky vložte čtyři lžíce másla společně s nalámanou polosladkou čokoládou a nechte rozpustit v mikrovlnné troubě (asi po 20 vteřinách směs promíchejte a pokračujte v rozpouštění)...
Nejprve si v míse utřete do pěny měkké máslo s cukrem a vaječnými žloutky. Poté přidejte mléko, kypřící prášek, citronovou kůru a prosátou mouku. Nakonec do těsta ještě zamíchejte bílkový sníh, který jste si ušlehali. Vláčné těsto pak přelijte do formy na beránka (vymazané máslem a vysypané strouhankou nebo hrubou moukou)...
Začněte tím, že si překrojíte žlutý meloun, odstraníte semínka a dužinu přesunete v požadovaném množství do mixéru. K ovoci pak přidejte třtinový cukr, citronovou šťávu, bílý jogurt, smetanu ke šlehání a…