Bezlepkový čokoládový pudink
Ingredience
- krupicový cukr asi 270 g
- holandské kakao (neslazený prášek) 42 g
- kukuřičný škrob 40 g
- sůl cca ¼ KL
- plnotučné mléko 1 l
- měkké máslo asi 3 PL
- čistý vanilkový extrakt 2 KL
- bezlepkové sušenky dle preferencí/k doplnění dezertu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na bezlepkový čokoládový pudink
V kastrolu si smíchejte krupicový cukr s kakaem, kukuřičným škrobem a solí. Poté k těmto suchým ingrediencím přilévejte mléko a zahřívejte při stálém míchání. Jakmile pudink přivedete k varu a zhoustne, sejměte jej z plotny a zašlehejte do něj máslo společně s vanilkovým extraktem. Nechte zchladnout asi 30 až 40 minut pod potravinovou folií a následně dejte do lednice aspoň na hodinu ztuhnout. Mezitím si můžete připravit pohárky s bezlepkovými sušenkami, které rozdrobíte na dno a následně na ně navrstvíte zchladlý čokoládový pudink. Vrch dezertu lze dozdobit také ovocem a šlehačkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.