Gulášová polévka z mletého masa
Ingredience
- mleté hovězí maso: 200 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- hovězí vývar: 700 ml
- menší brambory: 2 ks
- sladká paprika: 1 PL
- majoránka: 1 KL
- drcený kmín: 1 KL
- sůl
- pepř
- olej nebo sádlo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Gulášová polévka z mletého masa - recept
Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a osmažíme na něm cibuli dohněda. Přidáme mleté maso a necháme do krátce zprudka orestovat. Dále přidáme polovinu česneku, kmín, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vývarem.
Do polévky přidáme brambory a vaříme asi 12 - 15 minut do poloměkka. Dochutíme druhou polovinou česneku, majoránkou, solí a pepřem. Se solí opatrně, záleží na tom, jak slaný vývar použijeme. Povaříme už jen asi 5 minut, až budou brambory měkké.
Gulášová polévka z mletého masa se může před podáváním posypat nadrobno nakrájenou syrovou cibulí a podávat s chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.