Domácí kečup
Ingredience
- zralá rajčata: 3 kg
- cibule: 250 g
- cukr krystal: 150 g
- ocet: 3 PL
- mletá skořice
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí kečup - recept
Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme a oloupeme. Do velkého hrnce vložíme nakrájená rajčata, skořici a cibuli, kterou jsme pokrájeli na malé kousky. Směs přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a zvolna dusíme asi 15 - 20 minut. Po dvaceti minutách rajčata osolíme, přidáme cukr a ocet, rozmixujeme a necháme vyvařit všechnu vodu. Domácí kečup nalijeme do vymytých sklenic a sterilujeme 10 minut na 85 °C.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.