Restované rýžové nudle se zeleninou a krůtím masem
Ingredience
- krůtí prsa: 200 g
- ploché rýžové nudle v suchém stavu: 150 g
- malá cuketa: 1 ks
- červená paprika: 1 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- mungo klíčky: 1 hrst
- jarní cibulka - stonek: 1 ks
- řepkový olej: 2 PL
- červená kari pasta: 1 KL
- rybí omáčka: 2 PL
- sójová omáčka: 2 PL
- sezamový olej: 1 KL
- pad thai omáčka: 3 PL
- zelí pak choi: 1 ks
- šťáva z limetky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Restované rýžové nudle se zeleninou a krůtím masem - recept
Krůtí prsa pokrájíme na nudličky a osolíme. Všechnu zeleninu očitíme a nakrájíme na tenké plátky. Rýžové nudle krátce povaříme, měly by po uvaření zůstat lehce tvrdé. V hlubové wok pánvi rozehřejeme řepkový olej, na kterém orestujeme cibuli, cuketu a papriku. Trvá to asi 5 minut. Poté přidáme česnek nakrájený nadrobno a kari pastu. Necháme rozvonět. Přihodíme do pánve krůtí maso, zakápneme rybí omáčkou a necháme maso zatáhnout. Poté přidáme zelí pak choi, mungo klíčky a rýžové nudle. Dochutíme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a pad thai omáčkou. Krátce orestujeme a nakonec zakápneme šťávou z limetky dle chuti.
Restované rýžové nudle se zeleninou a krůtím masem servírujeme posypané jarní cibulkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.