![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Jehněčí kýta na zelenině](/img/clanky/64040bf7fdf4cfb08431a08f5b5c0af9/jehneci-kyta.jpg)
Jehněčí kýta na zelenině
Ingredience
- jehněčí kýta - asi 1,5 kg: 1 ks
- brambory typu B: 5 ks
- mrkev: 2 ks
- petržel: 2 ks
- červená cibule: 2 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- anglická slanina: 50 g
- hovězí vývar: 100 ml
- čerstvý rozmarýn: 1 PL
- čerstvý tymián: 1 PL
- šalvěj - lístky: 4 ks
- máslo: 1 PL
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jehněčí kýta - recept
Smícháme na velmi drobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, polovinu rozmarýnu, tymiánu a šalvěje, trochu soli a pepře. Do masa uděláme několik zářezů a tuto směs do nich prsty vetřeme. Jehněčí kýtu potřeme mírně změklým máslem, osolíme a opepříme.
Oloupané brambory, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme nahrubo, osolíme, opepříme, smícháme se zbytkem rozmarýnu, tymiánu a šalvěje a zeleninou vyskládáme máslem vymazaný pekáč. Na zeleninu položíme jehněčí kýtu, zalijeme vývarem a pečeme na 220 °C asi 15 minut. Stáhneme teplotu na 170 °C a pečeme asi 1 - 1,5 hodiny podle velikosti kýty.
Jehněčí kýta se během pečení párkrát polije výpekem. Další vývar nepřidáváme, aby se zelenina ke konci pečení také opekla. Na závěr posypeme zeleninu petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.