Jehněčí na česneku
Ingredience
- Na 4 porce
- jehněčí kýta: 1 ks
- česnek – stroužky: 8 ks
- cibule: 1 ks
- rozmarýn – snítky: 2 ks
- mouka hladká: 1 PL
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jehněčí na česneku – recept
Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na oleji v pekáči. Přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso opepříme, přidáme rozmarýn, menší množství vody, pekáč přiklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme. Průběžně maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme teplou vodu. Po hodině pekáč odkryjeme, maso otočíme a pečeme nezakryté ještě 1 hodinu doměkka. Opět průběžně maso poléváme výpekem, otáčíme a podléváme vodou. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme do výpeku mouku, zamícháme ho, podle potřeby dodáme vodu, můžeme přidat ještě i 1 prolisovaný stroužek česneku, podle chuti i sůl a dopečeme.
Jehněčí na česneku podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím, špenátem nebo s bramborovou kaší a pečenou zeleninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.