Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jehněčí na česneku Hlavní jídla
18. 07. 2018 Přečteno: 3463x

Jehněčí na česneku

Ingredience
- +
  • Na 4 porce
  • jehněčí kýta: 1 ks
  • česnek – stroužky: 8 ks
  • cibule: 1 ks
  • rozmarýn – snítky: 2 ks
  • mouka hladká: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Jehněčí na česneku – recept

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na oleji v pekáči. Přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso opepříme, přidáme rozmarýn, menší množství vody, pekáč přiklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme. Průběžně maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme teplou vodu. Po hodině pekáč odkryjeme, maso otočíme a pečeme nezakryté ještě 1 hodinu doměkka. Opět průběžně maso poléváme výpekem, otáčíme a podléváme vodou. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme do výpeku mouku, zamícháme ho, podle potřeby dodáme vodu, můžeme přidat ještě i 1 prolisovaný stroužek česneku, podle chuti i sůl a dopečeme. 

Jehněčí na česneku podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím, špenátem nebo s bramborovou kaší a pečenou zeleninou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jehneci-kyta.jpg Hlavní jídla

Jehněčí kýta na zelenině

Smícháme na velmi drobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, polovinu rozmarýnu, tymiánu a šalvěje, trochu soli a pepře. Do masa uděláme několik zářezů a tuto směs do nich prsty vetřeme. Jehněčí kýtu…

jehneci-hrbet-na-tymianu-a-rozmarynu.jpg Hlavní jídla

Jehněčí hřbet na tymiánu a rozmarýnu

Jehněčí hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu nasekáme nadrobno a potřeme jimi celý jehněčí hřbet. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso zprudka ze všech stran orestujeme…

Tip na recept

Pečená jablka

Pečená jablka

Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 190 °C. Poté pomocí kuchyňského mixéru spojte měkké máslo, hnědý cukr, mletou skořici a muškátový oříšek. Výslednou směs vyjměte a dejte do misky – můžete…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Domácí mozzarella

Předkrmy a chuťovky: Domácí mozzarella

V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme…

Rajská omáčka z protlaku

Hlavní jídla: Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku.…