Rajčatová marmeláda
Ingredience
- 2 kg zralých rajčat
- 1,4 kg želírovacího cukru (například Dr. Oetker Gelfix super)
- 4 vanilkové cukry
- 100 ml rumu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajčatová marmeláda - recept
Rajčata omyjeme, zbavíme jádřinců a zelených částí a nakrájíme na středně velké kousky. Ve větším hrnci povaříme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme. Přidáme oba cukry a ještě 30 minut povaříme. Nakonec se rajčatová marmeláda ochutí rumem. Připravíme si dobře vymyté sklenice, které naplníme rajčaty. Ihned zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů. Sklenice necháme zchladnout, ideálně do druhého dne.
Další den se rajčatová marmeláda zavaří na 85 °C.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.