![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![](/img/clanky/d250dec590505a71c64dd44b6330aff5/pexels-jill-wellington-3309802.webp)
Hrníčkové vánoční perníčky
V menším hrnci si zahřejte mírně Heru a rozmíchejte v ní i med a moučkový cukr. Poté do tekutější a zchladlé směsi vsypte prosátou hladkou mouku, kypřící prášek, mletou skořici, perníkové koření a doplňte vajíčkem...
V menším hrnci si zahřejte mírně Heru a rozmíchejte v ní i med a moučkový cukr. Poté do tekutější a zchladlé směsi vsypte prosátou hladkou mouku, kypřící prášek, mletou skořici, perníkové koření a doplňte vajíčkem...
V míse si smíchejte měkké máslo společně s medem, jogurtem a vaječným žloutkem. Pak přisypte prosátou hladkou mouku, strouhaný kokos, jedlou sodu, kypřící prášek, perníkové koření a vypracujte hladké a homogenní těsto...
V míse si vyšlehejte měkkou Heru nebo máslo společně se žloutky, rumem, medem a moučkovým cukrem. Poté přidejte prosátou hladkou mouku, kakao, jedlou sodu, perníkové koření, vlažné mléko a vypracujte hladké těsto...
Do mísy si vložte měkké máslo a vyšlehejte ho mixérem nebo kuchyňským robotem společně se sladidlem do pěny. Také po chvíli přidejte vanilkový extrakt a špetku soli. Až získáte nadýchaný máslový krém, vsypte do něj prosátou pohankovou mouku, kakao, kypřící prášek, mletou skořici a vypracujte homogenní těsto...
V míse si vyšlehejte měkké máslo spolu s medem, třtinovým cukrem a vejcem. Poté vsypte i špaldovou mouku, jedlou sodu, mleté vlašské oříšky, perníkové koření a vypracujte homogenní těsto na perníčky...
V míse si vyšlehejte měkké máslo spolu s vejci, moučkovým cukrem, kakaovým práškem, medem a espressem. Pak přisypte prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, perníkové koření a vypracujte hladké nelepivé těsto...
Nejprve si smíchejte sypké ingredience, tedy mandlovou mouku, koření, sůl a prášek do pečiva. Poté si vyšlehejte máslo se sladidlem, vanilkovým extraktem a vejcem. Nakonec sypkou směs vmíchejte do té máslové a vypracujte hladké homogenní těsto...
Ve větší míse smícháme mouku se strouhaným kokosem a cukrem. Přidáme změklé máslo, žloutky a citronovou kůru. Promícháme. Nejprve zpracujeme v prstech drobenku, poté spojíme v hladké těsto. Těsto necháme v lednici odležet do druhého dne. Těsto vyválíme na asi 5 mm silný plát a vykrajujeme sušenky.…
Vlašské ořechy pomeleme a mouku prosejeme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Dáme ho alespoň na 1 hodinu odpočinout do chladu. Poté jej vyválíme na asi 3 mm tlustý plát a vykrajujeme rohlíčky. Pečeme je dorůžova asi 10 minut při 180 °C. Náplň připravíme podle receptu karamelový krém ze salka. …
Mouku prosejeme. Smícháme ji s práškem do pečiva, sodou a solí. Čokoládu nakrájíme na drobné kousky a ořechy pomeleme (nebo můžeme taky nadrobno nasekat). Z másla, cukru, vanilkového a skořicového cukru vyšleháme jemný krém. Přidáme jedno vejce a znovu šleháme. Poté přidáme druhé vejce a zašleháme.…
Mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo využijeme spiralizér či speciální škrabku na zeleninové špagety. Vyloupaný hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka. Můžeme použít i mražený hrášek. Cibuli a česnek…
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Vždycky jsem chtěla běhat po lesních cestách, ale kořeny, kameny a nerovnosti mi dávaly zabrat. Po každém běhu...
Mangové máslo je naprostá pecka. Moc se o něm nepíše. Já ho objevila loni a jsem z něj nadšená. Určitě doporuč...
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejem trochu olivového oleje, na kterém cibuli orestujeme. Přidáme rajčata, která…
Do mixéru vložte čerstvé nebo mražené maliny (mírně povolené) a rozmělněte společně s mlékem, brusinkovou šťávou a…
Máslo necháme změknout, zapracujeme do něj nadrobno nasekaný kopr a necháme opět ztuhnout. Lososa očistíme,…
Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…