Perníčky s rumem a bílkovou polevou
Ingredience
- hladká mouka 650 g
- tuzemský rum 1 PL
- kakaový prášek 1 PL
- vaječné žloutky 4 ks
- med 100 g
- vlažné mléko 2 PL
- Hera nebo máslo 100 g
- cukr moučka 250 g
- perníkové koření 1 PL
- jedlá soda 2 KL
- vaječný bílek na polevu 1 ks
- citronová šťáva na polevu 1 KL
- moučkový cukr na polevu 150 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na perníčky s rumem a bílkovou polevou
V míse si vyšlehejte změklou Heru nebo máslo společně se žloutky, rumem, medem a moučkovým cukrem. Poté přidejte prosátou hladkou mouku, kakao, jedlou sodu, perníkové koření, vlažné mléko a vypracujte hladké těsto. To vytvarujte do koule a zabalte do potravinové folie. Vhodné je nechat těsto v lednici uležet do druhého dne. Následně jej vyjměte, vyválejte z něj třímilimetrový plát a vykrajujte různé tvary perníčků. Ty dejte péct na plechu s pečícím papírem zhruba 10 minut při teplotě 165 °C. Než se cukroví upeče, připravte si polevu. Vaječný bílek společně s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny a přidejte i citronovou šťávu. Hotovou polevu naneste do cukrářského sáčku a zdobte zchladlé upečené perníčky. Nechte zaschnout a poté uležet v krabici.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.