Zapečené těstoviny s chřestem a šunkou
Ingredience
- čerstvý zelený chřest : 200 g
- smetana na šlehání : 100 ml
- vajíčka : 2 ks
- strouhaný parmazán: 25 g
- pokrájený šunkový salám: 50 g
- strouhanka : 1 PL
- sůl dle chuti
- mletý pepř dle chuti
- máslo : 1 PL
- těstoviny dle obliby: 160 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečené těstoviny s chřestem a šunkou - recept
Začněte tím, že si ořežete tvrdé konce chřestu - ty vyhodíte a zbytek omyjete a vložíte do hrnce s vodou. Zeleninu vařte na středním plamenu asi dvacet minut. Dále si k ruce vezměte mísu a rozklepněte do ní vajíčka. Ta vyšlehejte spolu se smetanou, parmazánem, pepřem a solí. Také si nezapomeňte uvařit do měkka těstoviny dle preferencí. Až budou hotové, sceďte je a přidejte k nim trochu másla, vařený a na kousky pokrájený chřest, nakrájenou šunku a vše přelijte smetanovou omáčkou s vejci.
Nyní si vymažte zapékací mísu měkkým máslem a vysypte ji strouhankouo smíchanou s trochou parmazánu. Do nádoby rozprostřete pokrm, povrch posypte ještě malým množstvím strouhanky s parmazánem a dejte péct do horké trouby na půl hodiny při cca 180 až 195 °C. Podávejte horké třeba se sklenkou suchého bílého vína. Dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.