Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Guláš z hlívy ústřičné Hlavní jídla
06. 10. 2017 Přečteno: 6407x

Guláš z hlívy ústřičné

Ingredience
- +
  • hlíva ústřičná {300} g
  • brambory {150} g
  • cibule {2}
  • stroužky česneku {3}
  • mletá paprika {1} KL
  • rajčatový protlak {50} g
  • kmín {1} KL
  • sušená majoránka {1} KL
  • olej {1} PL
  • sůl a pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

style="text-align: justify;">Guláš z hlívy ústřičné - recept

V hrnci rozpálíme olej a opečeme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne, přisypeme mletou sladkou papriku. Poté přidáme nakrájenou hlívu, brambory, podlijeme vodou (stačí několik lžic) a podusíme. Přidáme rajčatový protlak, česnek, kmín, sůl i pepř a necháme společně dusit. Guláš z hlívy ústřičné podáváme posypaný majoránkou.

Guláš z hlívy ústřičné se hodí, stejně jako guláš klasický, k čerstvému pečivu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kureci-gulas.jpg Hlavní jídla

Kuřecí guláš

Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a promícháme s rajčatovým protlakem. Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém dozlatova…

veprovy-gulas-z-plecka.jpg Hlavní jídla

Vepřový guláš z plecka

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme…

gulas-z-kurecich-srdicek.jpg Hlavní jídla

Guláš z kuřecích srdíček

Srdíčka odblaníme a očistíme od tuku, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme cibuli do tmava, přidáme srdíčka, orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme…

gulasova-polevka-s-parkem.jpg Hlavní jídla

Gulášová polévka s párkem

Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme.  V hrnci na sádle orestujeme zvolna cibuli do tmavě hněda. Zaprášíme paprikou…

gulasova-polevka-z-mleteho-masa.jpg Hlavní jídla

Gulášová polévka z mletého masa

Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a osmažíme na něm cibuli dohněda. Přidáme mleté maso a necháme do krátce…

Tip na recept

Knedlíky s vajíčkem

Knedlíky s vajíčkem

Knedlík a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, šalotku a petrželku nadrobno. Na troše oleje necháme zpěnit šalotku, přidáme slaninu a společně orestujeme. Přidáme kostičky knedlíku, které orestujeme ze…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Matcha latté

Nápoje: Matcha latté

Mléko zahřejeme, horké našleháme do pěny a osladíme medem dle chuti. Matcha prášek rozmícháme v horké vodě a…

Skotské vejce

Hlavní jídla: Skotské vejce

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, najemno nakrájenou petrželkou a jedním vejcem. Zbylá vajíčka uvaříme ve vodě…

Makrela na grilu v alobalu

Hlavní jídla: Makrela na grilu v alobalu

Čerstvou makrelu očistíme, vykucháme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, můžeme přidat také oblíbené koření na…

Vločková polévka

Polévky: Vločková polévka

Houby namočíme na 30 minut do studené vody a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé…