![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Rybí polévka z kapra](/img/clanky/85f64ca6a46e940a91671498cf26bb4a/rybi-polevka-z-kapra.jpg)
Rybí polévka z kapra
Ingredience
- kapr: 500 g
- cibule: 1
- kořenová zelenina - mrkev, petržel, celer: 150 g
- rajčata: 1 ks
- máslo: 1 PL
- hladká mouka: 1 PL
- smetana: 80 ml
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
- petržel
- bobkové listy
- celý pepř
- nové koření
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rybí polévka z kapra - recept
Kapra bez vnitřností nakrájíme na větší kusy, propláchneme, vložíme do hrnce s kusy zeleniny a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přidáme koření a cibuli rozkrojenou napůl. Osolíme a necháme hodinu vařit na mírném ohni. Polévku přecedíme, maso obereme od kostí. Na pánvi rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme jíšku, kterou zahustíme vývar. Provaříme asi 10 minut, do polévky vrátíme maso a nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájená rajčata, ochutíme muškátovým oříškem, přilijeme smetanu a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním dosolíme a dopepříme podle chuti a posypeme petrželkou.
Rybí polévka z kapra výborně chutná s opečenými krutony, které připravíme ze staršího pečiva opečeného na másle.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.