Jahodové řezy
Ingredience
- hladká mouka: 150 g
- krystalový cukr: 120 g
- vejce: 4 ks
- prášek do pečiva: 0,5 ks
- olej: 4 PL
- voda: 4 PL
- mléko: 500 ml
- tvaroh: 250 g
- vanilkové pudinky: 2 ks
- med na doslazení
- želatina
- jahody: 500 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jahodové řezy – recept
Žloutky s cukrem utřeme dohladka, přidáme olej, vodu a postupně přimícháváme mouku a prášek do pečiva. Z bílků připravíme tuhý sníh a opatrně ho přidáváme do těsta. Pokud se nám těsto zdá moc husté, přidáme trochu vody. V případě, že chceme aby, byly jahodové řezy naspod tmavé, přidáme do těsta 2 lžíce holandského kakaa. Připravené těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do růžova. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň.
Pudinkové prášky rozmícháme v troše mléka a dle návodu připravíme hladký pudink. Necháme vychladnout, přidáme tvaroh, med dle chuti a vyšleháme dohladka. Připravený krém rovnoměrně rozetřeme na upečený a vychladlý korpus a poklademe ho jahodami. Želatinu připravíme dle návodu na obalu a opatrně nalijeme na vrstvu jahod.
Jahodové řezy necháme pořádně ztuhnout v lednici a podáváme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.