Krupicové flameri
Ingredience
- Na 2 - 3 porce
- dětská krupička: 50 g
- krupicový cukr: 70 g
- měkký tvaroh: 70 g
- bílky: 2 ks
- mléko: 500 ml
- máslo: 1 KL
- kůra z 1/2 citrónu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krupicové flameri - recept
Polovinu mléka zahřejeme v nepřilnavém rendlíku, rozpustíme v něm máslo a cukr. Přidáme citrónovou kůru a po lžičkách za stálého míchání přidáváme krupici. Přimícháme druhou polovinu mléka, necháme zhoustnout a povaříme 5 minut při mírné teplotě. Ještě zahorka vmícháme do směsi tvaroh a sníh z bílků. Misky vyložíme potravinovou folií nebo vymažeme trochou oleje, naplníme směsí a necháme vychladnout.
Krupicové flameri ještě necháme zatuhnout v lednici, vyklopíme z misek a podáváme s ovocnou omáčkou nebo čerstvým ovocem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.