Znojemská omáčka k pečeni
Ingredience
- hovězí maso: 500 g
- slanina: 50 g
- cibule: 1 ks
- hladká mouka
- nakládané okurky
- hovězí vývar
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Znojemská omáčka k pečeni – recept
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí maso a ze všech stran naprudko osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky dle chuti a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě doměkka. Během pečení dle potřeby podléváme vývarem, maso obracíme a poléváme šťávou. Maso po upečení vytáhneme a nakrájíme. Šťávu vydusíme, případně zahustíme hladkou moukou a povaříme s plátky masa, dochutíme šťávou z okurek. Znojemská omáčka se podává nejčastěji s rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.