Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Paštika z vepřových jater Předkrmy a chuťovky
13. 12. 2019 Přečteno: 1828x

Paštika z vepřových jater

Ingredience
- +
  • vepřová játra: 250 g
  • portské víno: 3 PL
  • máslo: 200 g
  • stroužek česneku: 3 ks
  • cibule: 1 ks
  • smetana: 70 ml
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Paštika z vepřových jater - recept

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla. Nakrájenou cibuli a česnek na másle orestujeme. Přidáme játra a nasekaný rozmarýn. Podlejeme portským vínem. Restujeme asi 3 minuty, než se játra zvenku zatáhnou. Poté směs přendáme do mixéru. Přidáme zbytek másla, smetanu a dohladka rozmixujeme. Paštiku osolíme, opepříme. Podle chuti můžeme ještě přidat rozmarýn. Paštiku rozdělíme do misek nebo sklenic a dáme ztuhnout do lednice.

Paštiku z vepřových jater podáváme na opečeném chlebě nebo bagetě. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Ricottový koláč s mangem

Ricottový koláč s mangem

Ovesné vločky rozmixujeme, smícháme se strouhaným kokosem, změklým máslem a medem. Formu na koláč vymažeme máslem a natlačíme do ní těsto na korpus tak, aby byla pokryta i "stěna" formy. Vložíme na 15 minut do…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Tuňákový salát

Saláty: Tuňákový salát

Tuňáka i s olejem rozmačkáme vidličkou, cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno. Smícháme tuňáka, cibuli, pažitku,…

Máslová omáčka k masu

Ostatní: Máslová omáčka k masu

Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme kuřecí vývar, přidáme nakrájenou cibuli a bílé víno. Přivedeme k…

Tvarůžková pomazánka

Pomazánky: Tvarůžková pomazánka

Tvarůžky nakrájíme nadrobno, smícháme s krémovým sýrem, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a pažitku.…

Cizrnová polévka s kari

Polévky: Cizrnová polévka s kari

V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme okapanou cizrnu a…