Paštika z vepřových jater
Ingredience
- vepřová játra: 250 g
- portské víno: 3 PL
- máslo: 200 g
- stroužek česneku: 3 ks
- cibule: 1 ks
- smetana: 70 ml
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Paštika z vepřových jater - recept
Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla. Nakrájenou cibuli a česnek na másle orestujeme. Přidáme játra a nasekaný rozmarýn. Podlejeme portským vínem. Restujeme asi 3 minuty, než se játra zvenku zatáhnou. Poté směs přendáme do mixéru. Přidáme zbytek másla, smetanu a dohladka rozmixujeme. Paštiku osolíme, opepříme. Podle chuti můžeme ještě přidat rozmarýn. Paštiku rozdělíme do misek nebo sklenic a dáme ztuhnout do lednice.
Paštiku z vepřových jater podáváme na opečeném chlebě nebo bagetě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.