Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Paštika z vepřových jater Předkrmy a chuťovky
13. 12. 2019 Přečteno: 1888x

Paštika z vepřových jater

Ingredience
- +
  • vepřová játra: 250 g
  • portské víno: 3 PL
  • máslo: 200 g
  • stroužek česneku: 3 ks
  • cibule: 1 ks
  • smetana: 70 ml
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Paštika z vepřových jater - recept

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla. Nakrájenou cibuli a česnek na másle orestujeme. Přidáme játra a nasekaný rozmarýn. Podlejeme portským vínem. Restujeme asi 3 minuty, než se játra zvenku zatáhnou. Poté směs přendáme do mixéru. Přidáme zbytek másla, smetanu a dohladka rozmixujeme. Paštiku osolíme, opepříme. Podle chuti můžeme ještě přidat rozmarýn. Paštiku rozdělíme do misek nebo sklenic a dáme ztuhnout do lednice.

Paštiku z vepřových jater podáváme na opečeném chlebě nebo bagetě. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Kuřecí polévka pro děti

Kuřecí polévka pro děti

Kuřecí maso nebo skelety zbavíme tučných částí, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěný celer, polovinu mrkve, petržel a cibuli i se slupkou. Zalijeme studenou vodou, lehce osolíme a přivedeme k varu. Po…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Rýžová kaše

Ostatní: Rýžová kaše

Rýži uvaříme podle návodu, můžeme ji i lehce rozvařit. Uvařenou rýži poté rozmixujeme dohladka s mlékem, osladíme…

Tuňákové placičky

Hlavní jídla: Tuňákové placičky

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Uvaříme je v osolené vodě do změknutí. Poté brambory rozmačkáme s…

Kachní prsa

Předkrmy a chuťovky: Kachní prsa

Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek…