Domácí banánová zmrzlina
Ingredience
- větší banány: 3 ks
- smetana ke šlehání 33 %: 250 ml
- kefír nebo hustý bílý jogurt: 160 g
- moučkový cukr: 50 - 70 g
- citrónová šťáva: 2 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí banánová zmrzlina - recept
Banány nakrájíme na kolečka a rozmixujeme. Přidáme všechny ostatní ingredience a společně promixujeme na hladký krém. Použijeme-li kefír, bude mít domácí banánová zmrzlina mírně nakyslou chuť, s jogurtem bude sladší. Směs nalijeme do nádoby vhodné na mražení a dáme do mrazáku. Každou půlhodinu po dobu 3 hodin zmrzlinu důkladně promícháme, aby se v ní netvořily krystalky.
Domácí banánová zmrzlina se musí nechat před podáváním asi 15 minut povolit, aby šly tvořit kopečky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.