Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí banánová zmrzlina Dezerty
25. 04. 2018 Přečteno: 7570x

Domácí banánová zmrzlina

Ingredience
- +
  • větší banány: 3 ks
  • smetana ke šlehání 33 %: 250 ml
  • kefír nebo hustý bílý jogurt: 160 g
  • moučkový cukr: 50 - 70 g
  • citrónová šťáva: 2 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí banánová zmrzlina - recept

Banány nakrájíme na kolečka a rozmixujeme. Přidáme všechny ostatní ingredience a společně promixujeme na hladký krém. Použijeme-li kefír, bude mít domácí banánová zmrzlina mírně nakyslou chuť, s jogurtem bude sladší. Směs nalijeme do nádoby vhodné na mražení a dáme do mrazáku. Každou půlhodinu po dobu 3 hodin zmrzlinu důkladně promícháme, aby se v ní netvořily krystalky. 

Domácí banánová zmrzlina se musí nechat před podáváním asi 15 minut povolit, aby šly tvořit kopečky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Krevety na česneku

Hlavní jídla: Krevety na česneku

Čerstvé krevety omyjeme a osušíme, česnek prolisujeme. Na olivovém oleji orestujeme krevety asi 5 minut, přidáme…

Francouzská marináda

Ostatní: Francouzská marináda

Bazalku pokrájíme na malé kousky. V misce rozšleháme olivový olej s dijonskou hořčicí. Až se obě ingredience…

Polévka z medvědího česneku

Polévky: Polévka z medvědího česneku

Na troše oleje v hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na…