Pivní marináda
Ingredience
- světlé pivo: 200 ml
- slunečnicový olej: 8 PL
- větší cibule: 1 ks
- třtinový cukr: 1 KL
- dijonská hořčice: 1 KL
- sójová omáčka: 2 PL
- chilli paprička: 0.5 ks
- tabasco dle chuti
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pivo smícháme s olejem, sójovou omáčkou a hořčicí. Přimícháme na kolečka nakrájenou chilli papričku, cukr, sůl, pepř, na proužky nakrájenou cibuli a podle chuti tabasco.
Pivní marináda se hodí k vepřovému masu nebo ji můžeme použít pro marinování žebírek.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Očištěné kalamáry vložíme do osolené vařící vody. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Poté vodu slejeme a kalamáry důkladně zakápneme citronovou šťávou a bílým vínem. Očistíme zeleninu. Brokolici a květák…
Čerstvé krevety omyjeme a odstraníme jim tmavé střívko. Na grilované krevety si nejdříve připravíme marinádu. Smícháme olej, nasekané bylinky,…
Čerstvou makrelu očistíme, vykucháme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, můžeme přidat také oblíbené koření na ryby. Z alobalu si připravíme…
Mouku smícháme se solí, přidáme sušené droždí, vodu, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi 40 minut. Těsto na alsaský cibulový koláč vyválíme na…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Vejce s tvarohem rozmícháme v míse. Postupně zapracováváme další ingredience a vždy důkladně promícháme. Menší…
Špenát spaříme a vymačkáme z něj co nejvíce vody. Necháme vychladnout a nakrájíme najemno. Sýr, parmazán, sůl a…
Ve velké míse smícháme mleté maso, velmi jemně pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Ke směsi přidáme vejce,…
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět v hrnci na rozehřátém oleji. Mrkev, petržel, brambory a kedlubnu…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.