Salát s kalamáry na grilu
Ingredience
- nakrájené kalamáry : 500 g
- brokolice: 200 g
- květák: 150 g
- salát polníček (hrst): 2 ks
- bílé suché víno: 1 dc
- citronová šťáva
- ocet balsamico
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Salát s kalamáry na grilu - recept
Očištěné kalamáry vložíme do osolené vařící vody. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Poté vodu slejeme a kalamáry důkladně zakápneme citronovou šťávou a bílým vínem.
Očistíme zeleninu. Brokolici a květák připravíme v páře nebo krátce vaříme v osolené vodě. Zeleninu uvaříme na skus, zhruba 5 minut vaření ve vroucí vodě. Promícháme polníček, nakrájenou brokolici a květák.
Na kontaktním grilu nebo grilovací pánvi zprudka orestujeme (zhruba minutu) předvařené kalamáry. Mořské plody přidáme k zelenině. Zakápneme olivovým olejem, dle chuti octem balsamico, osolíme a opepříme.
Salát s kalamáry na grilu je luxusním předkrmem nebo zdravou večeří.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.