![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Salát s grilovanými kalamáry](/img/clanky/7c666820ea9f8990397a49b594de7edf/salát s kalamáry na grilu.jpg)
Salát s kalamáry na grilu
Ingredience
- nakrájené kalamáry : 500 g
- brokolice: 200 g
- květák: 150 g
- salát polníček (hrst): 2 ks
- bílé suché víno: 1 dc
- citronová šťáva
- ocet balsamico
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Salát s kalamáry na grilu - recept
Očištěné kalamáry vložíme do osolené vařící vody. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Poté vodu slejeme a kalamáry důkladně zakápneme citronovou šťávou a bílým vínem.
Očistíme zeleninu. Brokolici a květák připravíme v páře nebo krátce vaříme v osolené vodě. Zeleninu uvaříme na skus, zhruba 5 minut vaření ve vroucí vodě. Promícháme polníček, nakrájenou brokolici a květák.
Na kontaktním grilu nebo grilovací pánvi zprudka orestujeme (zhruba minutu) předvařené kalamáry. Mořské plody přidáme k zelenině. Zakápneme olivovým olejem, dle chuti octem balsamico, osolíme a opepříme.
Salát s kalamáry na grilu je luxusním předkrmem nebo zdravou večeří.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.