Špenátové noky
Ingredience
- plnotučný tvaroh: 150 g
- hladká mouka: 80 g
- baby špenát: 200 g
- vejce: 1 ks
- parmazán: 80 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- špetka muškátového oříšku
- petrželka
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Špenátové noky – recept
Baby špenát spaříme pod tekoucí horkou vodou a necháme jej v sítku okapat. Pak z něj důkladně vymačkáme vodu a nadrobno nasekáme. Smícháme připravený špenát, petrželku, tvaroh, česnek, mouku, vejce, parmazán a muškátový oříšek. Připravenou směs podle chuti osolíme a opeříme.
Z připraveného těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Špenátové noky dáme na 30 minut do lednice uležet. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou na povrch. Poté vaříme ještě jednu minutu.
Špenátové noky podáváme ihned po uvaření.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.