Zapečené těstoviny se špenátem
Ingredience
- těstoviny (farfalle, penne, kolínka, fusilli,...): 250 g
- čerstvý špenát - vanička: 1 ks
- anglická slanina: 50 g
- šalotky: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- vejce: 1 ks
- smetana ke šlehání: 150 ml
- tvrdý sýr: 100 g
- olej: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečené těstoviny se špenátem - recept
Těstoviny uvaříme podle návodu al dente (na skus). Na oleji necháme společně se slaninou zpěnit nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po 1 minutě špenát, který necháme "zvadnout" a chvíli podusit, až se vypaří přebytečná voda. Vodu ještě můžeme ze špenátu po vychladnutí vymačkat. Špenát smícháme s těstovinami, lehce osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme smetanu, vejce a nastrouhaný sýr. Použít můžeme například goudu nebo čedar. Směsí zalijeme těstoviny v zapékací nádobě a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Zapečené těstoviny se špenátem můžeme před pečením ochutit například bazalkou, tymiánem nebo do nich přimíchat nakrájená sušená rajčata.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.