Začněte tím, že si do hrníčku odlijete asi 125 ml mléka, které mírně zahřejete. Do vlažného mléka pak rozdrobte kostku droždí, přidejte lžičku cukru, asi dvě lžíce mouky, promíchejte a nechte vzejít během pár minut kvásek. Dále si k ruce vezměte velkou mísu a do ní vsypte hladkou i polohrubou mouku. Také přisypte sůl, vlijte zbylé mléko...
Začněte tím, že si rohlíky nakrájíte na menší kostky a přesypete je do mísy. Pak je přelijte vlažným mlékem a rozpuštěným máslem. Vše řádné promíchejte. Dále vsypte i spařenou a nasekanou kopřivu, pažitku, vložte dva vaječné žloutky...
Nejprve se pusťte do těsta – tj. v míse si smíchejte hladkou mouku společně se čtyřmi lžícemi oleje, solí a také droždím, které jste před tím rozpustili v teplé vodě (150 ml). Vypracujte hladké a vláčné těsto, které nechte pod utěrkou kynout asi ¾ hodiny. Než vykyne, začněte si připravovat náplň do koláče. Na pánvi si tedy zahřejte dvě lžíce oleje a na něm orestujte omytý a na kolečka pokrájený pórek...
Nejprve si oloupejte vajíčka vařená natvrdo, poté je nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Dále si k ruce vezměte šunkový salám a též jej pokrájejte na menší kostky. Nakonec ještě stejným způsobem nakrájejte scezenou zeleninu naloženou ve sladkokyselém nálevu (nálev nevylévejte a ponechejte na potom). Všechny tyto ingredience smíchejte v míse a dejte stranou...
Začněte tím, že si listy vinné révy spaříte převařenou vodou přes sítko. Pak je nechte zchladnout a okapat od přebytečné tekutiny. Dále si dejte vařit asi na deset minut rýži. Po uplynutí této doby ji sceďte a doplňte o jemně nasekanou cibuli a nakrájenou jarní cibulku. Vše řádně promíchejte a ochuťte solí, pepřem, mátou, oreganem, koprem....
Začněte tím, že suchary z každé strany krátce namočíte do studené vody z obou stran. Poté povrch pokapejte hojně olivovým olejem a potřete strouhanými čerstvým rajčaty (pyré z dužiny). Směs okořeňte dle libosti pepřem, malým množství soli a posypejte drobenou fetou. Na sýr nasypte také trochu oregana, krájených rajčátek a dozdobte olivami. Podávejte jako předkrm...
Začněte tím, že si na rozpáleném oleji v ohnivzdorné pánvi (ta, kterou můžete umístit do trouby) orestujete jemně nakrájenou cibulku a také nasekaný česnek. Po pár minutách přidejte kostičky cukety, mletý kmín a sůl dle chuti. Vše promíchejte, přiklopte poklicí a duste 10 až 15 minut. Následně vlijte pyré z rajčat a také drcená rajčata a pokračujte v dušení asi pět až deset minut...
Nejprve si očistěte a oloupejte lilek. Poté jej naplátkujte podélně a posolte po celé délce. Na talíři nebo tácu nechte pustit přebytečnou tekutinu a následně osušte kuchyňskými utěrkami. Dále si rozšlehejte v misce vajíčka s trochou soli a také si připravte do dvou misek mouku a strouhanku....
K ruce si vezměte středně velký hrnec a do něj nasypte fazole Fava, přidejte vodu, loupaný česnek, bobkový list, nasekanou červenou cibuli, tymián a dejte vařit po dobu jedné hodiny. Voda by se měla zcela odpařit. Nakonec ze směsi vyjměte bobkový list a rozmělněte ji pomocí tyčového mixéru...
plát těsta naplňte bramborovou směsí s hráškem a vytvořte trojúhelníkové kapsičky. Pokud si nejste jistí, jak Samosu plnit a tvarovat, podívejte se na některé s dostupných videí na internetu. Hotové taštičky pak smažte na rozpáleném oleji dozlatova ze všech stran. Podávejte až poté, co těsto okape od přebytečného tuku. Vhodné budou k podávání různé indické omáčky a dipy...
Cizrnu uvaříme dle návodu na obalu. V hrnci rozehřejeme olej, ve kterém necháme rozpustit polovinu másla, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, krátce promícháme a zalijeme horkým…