Fava
Ingredience
- fazole Fava (žluté fazole): 125 g
- česnek: 1 stroužek
- olivový olej: 1 lžíce
- bobkový list
- voda: 500 ml
- malá červená cibule: 1 ks
- čerstvý tymián: 1 snítka
- citronová šťáva: 1 lžíce
- sůl a pepř dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Fava – recept
K ruce si vezměte středně velký hrnec a do něj nasypte fazole Fava, přidejte vodu, loupaný česnek, bobkový list, nasekanou červenou cibuli, tymián a dejte vařit po dobu jedné hodiny. Voda by se měla zcela odpařit. Nakonec ze směsi vyjměte bobkový list a rozmělněte ji pomocí tyčového mixéru. Dochuťte také solí, pepřem a citronovou šťávou. Doplnit pomazánku můžete i o karamelizovanou cibuli a různé druhy koření (např. sladkou mletou papriku). Podávejte s rozpečeným chlebem pita.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.